Friday, February 07, 2014

Şu Krem Tam Size Göre

Fark ettim ki, bütün kozmetik sektörünün satış prensibi sizi aşağılamaya dayanıyor. Böylelikle ne kadar yüzüne dahi bakılmaz bir tip olduğunuzu düşünüp, bir şekilde kendinizi düzeltmek için kozmetik ürünlerini almanızı sağlamak amaç. 

Öyle ki, ne zaman böyle bir mağazaya girsem, satış elemanları yanıma yaklaşır ve:
-Gözaltı torbalarınız için ne kullanıyorsunuz?
-Gözaltı torbalarım mı?!
-Bakın şu kremi size tavsiye ederim, hem gözlerinizin etrafındaki kırışıkları gerginleştirecek, hem de gözaltı torbalarınızın belirgin biçimde toparlanmasını sağlayacak.
-?!
-Peki ya, göz çevrelerindeki morluklar?
-Ne-e..

Veya da şampuan almaya gittiğinizde,  
-Evet bu saç kremi, bu da şampuan.
-Teşekkürler.
Aldınız şişeleri tam dönüp gideceksiniz, satış elemanı,
-Peki ya banyodan sonra saçınıza ne uyguluyorsunuz?
Ben başıma gelecekleri bildiğim için,
-Krem sürüyorum, deyip sıyrılmak istesem de olmuyor,
-Hangi krem, adı ne?
Allah allah, arkadaş sana ne!
-İşte falan marka!
-Bakın şu kremi kesinlikle tavsiye ederim, özellikle sizinki gibi mat, kuru ve zor şekillenen (ki şekilsiz demek bu herhalde) saçlara uygulandığında, saçı yumuşatıyor, parlaklık kazandırıyor. Kolajen saçı besleyip, güçlendiriyor!

Haydi hop, bunca zaman bana parlak gelen saçlarım matmış meğer!

Ne çirkinmişim ben yahu diye mi üzüleyim, yoksa bunlar ne patavatsız diye mi sinirleneyim, insan şaşırıyor. Düşünsenize, kim tanımadığı rastgele birine bu derece sayıp döker ki!

Belki de bir yerde güzel bir meslek, hiçbir şeyi içlerinde tutmuyorlar. Birine kırışıksınız, dudaklarınız çok ince, gözleriniz küçük, saçlarınız şekilsiz, bildiğiniz çirkinsiniz yani, diyebilen kaç kişi var etrafta?! En sonuna şu krem tam size göre diye ekledikten sonra, ne kadar kusur varsa tek tek söyleyebilirsiniz artık!


No comments: