Monday, March 03, 2014

Beklenmeye Değerseniz, Beklemeye Değer ....

   İnsanın hayatı boyunca karşılaştığı herkes, ona bir değer biçmeye kalkar. Bu değere göre size davranırlar, eğer siz kendinizin ve ne istediklerinizin veya beklentilerinizin farkında değilseniz; her zaman başkalarının size biçtiği değer kadar olursunuz ve onların sizin için seçtiği hayatı yaşarsınız. Çoğu zaman da mutsuz olursunuz.  

    Bu ikili ilişkilerden, arkadaşlık ilişkilerine, profesyonel hayata kadar böyledir. Kendi değerinizi, kimsenin sizin yerinize belirlemesine izin vermeyin. Siz ne yaşamak istiyorsanız, onu yaşamalısınız. Kimsenin size değer biçmesine izin vermeyin, kendi değerinizi siz belirleyin. Bu sizin hayatınız ve onu kendi seçtiğiniz biçimde yaşamalısınız.

    Genelde karşınızdaki kişiler, sizi küçültüp değersizleştirmek isterler.  Bu insanlar, aslında, sadece size değil, herkese böyle davranırlar. Bir bakıma kendi yazdıkları ve yönettikleri oyuna, oyuncu ararlar. İnsanları kullanmaktan başka bir amaçları ne yazık ki yoktur! Onlar sizi tanımaya falan çalışmazlar.  Böyle durumlarda, kibarca sizin o değersiz  insan olmadığınızı hatırlatıp gitmek gerekir.

     Bazen de karşınıza, sizi dinleyen, değer biçmeden beklentilerinizi anlamaya çalışan, kısaca sizi kullanmak değil, sizi tanımak isteyen insanlar çıkar. Bunlar çok nadir çıkar. Belki hiç çıkmazlar ya da bazen onları çok uzun beklemek gerekir.


      Ama ne diyebilirim ki? Beklemeye de değerler, öyle değil mi?.. 

No comments: